Baggrund

Den korte

Claus Hassing er diplom-uddannet rytmisk sanger og guitarist ved Det Nordjyske Musik-Konservatorie.
Med et hav af spillejobs bag sig, intution, seriøsitet, netværk og en god portion fingerspids-fornemmelse er han garant for kvalitativ og professionel musik og underholding, hvadenten det er med et af sine bands, eller som booker/formidler for andre bands.

CH MUSIC kan også varetage produktionen (dvs. lyd/lys), da vi har nogle gode og faste samarbejdspartnere, som altid leverer det ypperste.

 

Den lange

Det hele startede med Elvis

På min 10 års fødselsdag fik jeg sin første guitar, og der blev mimet i stor stil til Elvis Presley og Shakin’ Stevens. Omkring 8-9. klasse holdt sangen sit indtog og mine forældre måtte nu finde sig i at høre hval-sang og Michael Bolton efterligninger fra brusebadet. Også det at komponere begyndte at vække min interesse, og jeg besluttede mig for at søge ind på Aalborghus Stats-gymnasium. Dér fik nye bekendtskaber og kom med som forsanger i et allerede eksisterende gymnasie-rock-orkester, Pandora. I løbet af 1,5 år med jobs til skole- og privatfester fik Pandora fast engagement på Rock Nielsen i Jomfru Ane Gade, og var på den måde med til at få Live-musikken tilbage i ”Gaden”. Sideløbende fungerede jeg lejlighedsvis som studiemusiker (guitar/bas) på forskellige projekter for BM Music & FHB Management.

I 1997 afsluttede jeg min studentereksamen på Aalborghus med musik og matematik som højniveaufag, og de efterfølgende år arbejdede jeg lidt i forskellige brancher, bl.a. indenfor social-/omsorgs-området med børn. Men hele tiden koncentrerede jeg mig i fritiden om musik, både i underholdnings-genren med trioen Last Night, men også med egne numre i forskellige pop-rock-bands (Maize & Jumplead).

Nordjysk Musikkonservatorium

I 2000 kom jeg ind på 5-årige solist-linie på Nordjysk Musikkonservatorium med sang som hovedfag og guitar som bifag. Konservatoriet var et helt ny kapitel med nye og flere forbindelser til musiklivet, diverse spillesteder, dygtige lærere og ikke mindst nye bekendtskaber, der gjorde at der nu skete en hel masse. Bl.a. var jeg med som korist, da Sarah Brightman gav koncert i Aalborg-Hallen i 2000. I de efterfølgende år kom jeg med i diverse orkestre (bl.a. LB Experience, som Lasse Baggenæs startede) der jævnligt huserede i Jomfru Ane gade og spillesteder i Nordjylland. På Konservatoriet mødte jeg sangerinden Anne-Marie Østergård, og vi blev hurtigt venner. Vi startede duoen Dig & Mig.

I 2001 blev jeg og to af mine gode venner Rasmus Jensen og Morten Karlsen bestilt til at skrive ny musik til en ny teaterforestilling, Maratondansen. Stykket var skrevet over en gammel bog, og jeg arbejdede både som komponist, tekstbearbejder og udøvende musiker på projektet. Det fiktive orkester kaldte sig Matrix, og hele projektet blev musikalsk og personlig succes for mig. Derefter blev jeg bestilt til at skrive og producere en sang til kampagnefilmen, “Nej Til Ectasy “, der blev sendt ud til skoler og ungdoms-klubber landet over.

Studerende & freelance

Nordjysk Musikkonservatorium og 3 andre uddannelses institutioner arrangerede en gang om året et indbyrdes Melodi Grand Prix. Til en disse var Søren Bundgaard hentet ind som dommer, og han faldt for Anne-Marie’s stemme. Hun blev hurtigt fast studie-sangerinde i SB Studio og slæbte lejlighedsvist mig med til sessions. Søren skulle producere et medley i forbindelse med EM i fodbold, og dette blev det første studie-job jeg havde i SB Studio-regi.

Siden da var jeg en fast bestanddel af det vokale arbejde i cd-produktioner gennem SB Studio (bl.a. på Simone, Kandis, Sweethearts, Lene Siel m.fl.). Derudover har jeg fungeret som freelance korsanger til live-performance shows og diverse koncertoptagelser til TV- og DVD udgivelser bl.a. James Sampson, Zididada, Brd. Olsen og Kandis LIVE DVD og Nytårs Galla Show, Dansk Melodi Grand Prix, Sommer Ved Søen og mange flere…

MBO, CMC & SB Studio

Da MBO gruppen startede op, skulle der opstartes et management selskab, som skulle varetage de tilknyttede artisters interesser. Jeg blev hentet ind som selskabets musiske/praktiske mand, og arbejdede med Thomas Thordarson og Neighbours. Pga. omstruktureringer i koncernen flyttede jeg over på pladeselskabet CMC, og her var jeg i 6 måneder travlt beskæftiget med diverse kreative opgaver, bl.a. website-design, pressemeddelelser, billed-redigering, lyd-klip, demoer osv…

Live-musik, studie-arbejde & DanBand

Alle dage har jeg spillet musik for folk hvad enten det har været med trio, rock/pop-bands, som frontfigur i 10-mands soul-orkester eller som duo eller solo-musiker. Med tiden kom recording-delen til at fylde mere og mere som interesse, og i takt med dette blev tilknytningen til SB Studio større. Søren og jeg lærte hinanden bedre at kende, og Søren fik i 2004 mig med i orkestret DanBand, som er et seriøst bud på noget andet og kvalitativt underholdning i den danske musik-manege. Udover Søren og mig var direktør Benny Bach og studie-ejer Peter Iversen også med i orkestret.

Da CMC skulle rokere rundt i rækkerne, øjnede Søren muligheden for, at have mig i studiet hver dag frem for kun som freelance-korsanger, og jeg blev pr. 1/1 2005 Sørens producer-assistent, og arbejdede i en årrække med indspilning, editering, programmering, mix, planlægning osv…

Jeg afsluttede min solist-uddannelse på Det Nordjyske Musik-konservatorium i 2006, og siden da har jeg arbejdet sammen med Søren, først som fastansat i SB Studio, og nu som freelance.

2007 –

Jeg har været ude og spille… – Spille… spille… spille…
Jeg har:
– samlet erfaringer og udvidet netværket… Nogle bands stoppede, andre blomstrede op.
– booket musik til store firmafester, små privatfester, jule-frokoster og meget andet.
– skrevet sange til andre artister (bl.a. Birthe Kjær)
– produceret de to første plader for bl.a. De Glade Sømænd, og Ib Grønbechs store publikums-succes “Dengang Da jeg Var Bette”.. (Læs mere under menu-punktet “Produktion af Musik”).

Jeg blev i disse år også endnu mere selvstændig (på papiret) og startede mit firma CH MUSIC op, med både live-musik, booking, produktion osv.

Nu skriver vi 2014, og jeg har gang i nogle spændende projekter, bl.a. Bryan Adams Tribute, som der er stor efterspørgsel på både i Danmark og i udlandet. Derudover kører Danband og PULS Trio osse derudaf.

Mit debutalbum er sat til release okt. 2014, så jeg er spændt på hvad fremtiden bringer…